24 ξερά δαμάσκηνα
500γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
12 καρύδια
Κακάο σκόνη (άγλυκο)
Σπάμε τα καρύδια και χωρίζουμε την ψίχα τους στα δύο (πεταλούδα). Βγάζουμε το κουκούτσι από τα δαμάσκηνα (εάν έχουν) και βάζουμε στη θέση τους μια πεταλούδα από το καρύδι. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και βουτάμε μέσα ένα ένα τα δαμάσκηνα ώστε να σκεπαστούν καλά γύρω γύρω. Τα αφήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και στη συνέχεια με ένα μικρό σουρωτήρι τα πασπαλίζουμε γύρω γύρω με σκόνη κακάο. Τα σοκολατένια δαμάσκηνα είναι έτοιμα να τα προσφέρουμε ή να τα διατηρήσουμε κλεισμένα σε τάπερ στο ψυγείο μας.