Καλαμαράκια γεμιστά, της Έφης Δεκαβάλα

Last modified date

Καλαμαράκια γεμιστά, της Έφης Δεκαβάλα

Νηστεύετε και έχετε καλέσει φίλους για να τους κάνετε το τραπέζι; Ετοιμάστε καλαμαράκια γεμιστά, όπως τα φτιάχνει η Έφη Δεκαβάλα, και όλοι θα εύχονται κάθε μέρα να είναι νηστεία.

Υλικά:

1kg καλαμαράκια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 – 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
Χυμός ενός λεμονιού
1 γλυκιά κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα καλαμαράκια.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το ρύζι, τις ντομάτες, τον μαϊντανό, την πιπεριά, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Στην συνέχεια γεμίζουμε τα καλαμαράκια με το υλικό που φτιάξαμε και τα τοποθετούμε στη σειρά σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Για να μη φύγει η γέμιση από τα καλαμαράκια, κλείνουμε τις άκρες τους με οδοντογλυφίδα. Περιχύνουμε το υλικό που τυχόν μας έμεινε στο σκεύος, ρίχνουμε το κρασί και το χυμό του λεμονιού, λίγο νερό και τα αφήνουμε να ψηθούν στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Έφη Δεκαβάλα και την ευχαριστούμε πολύ.