Φάβα η εξοχική (για την Καθαρά Δευτέρα)

Last modified date

Φάβα

Φάβα η εξοχική (για την Καθαρά Δευτέρα)

Η Καθαρά Δευτέρα και η νηστεία που αρχίζει απαιτεί όσπρια, λαχανικά και θαλασσινά. Η φάβα είναι ένα φαγητό που μεταφέρεται και σερβίρεται εύκολα ακόμα και στην εξοχή που θα βγούμε για πικ νικ και για να πετάξουμε τον χαρταετό μας.

Υλικά:

500γρ. φάβα
6-8 φρέσκα κρεμμυδάκια
Λίγο άνηθο
Ρίγανη
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει η φάβα σε 1 και 3/4 λίτρα νερό. Καθώς βράζει την ξαφρίζουμε. Όταν αρχίσει να χυλώνει, ανακατεύουμε πιο συχνά προσθέτοντας και το αλάτι. Την πολτοποιούμε με το μπαστούνι κοπής εντελώς να αποκτήσει λεία υφή, προσθέτοντας και το ελαιόλαδο (σηκώνει μπόλικο λάδι αλλά είναι εξίσου νόστιμη με λίγο ή πολύ). Συνεχίζουμε το βρασμό για ένα δύο λεπτά ακόμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας την συνεχώς. Αποσύρουμε από την φωτιά και της προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τον άνηθο επίσης ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη ρίγανη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment