Ρύζι με ελιές

Ρύζι με ελιές

Απλό, πεντανόστιμο και κατάλληλο ακόμα και για τις ημέρες αυστηρής ανάλαδης νηστείας! Δοκιμάστε το…

Υλικά:

1 1/2 φλιτζάνι ρύζι Bella Agrino
1 φλιτζάνι ελιές γεμιστές με πιπεριά
1 μεγάλη πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μούλτι να κοπούν ο μαϊντανός και το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελάχιστο νερό και εκεί μέσα γιαχνίζουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Μετά ρίχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε διαρκώς. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια καυτό νερό, την πιπεριά ψιλοκομμένη, τις ελιές και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά. Κατόπιν σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε πάνω στο μάτι την κατσαρόλα μέχρι να βράσει εντελώς και να «πιεί» τα υγρά του.

2 Σχόλια

  1. Η συνταγή αυτή περιέχει μόνο ελιές. Σύμφωνα με τους κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας οι ελιές είναι νηστίσιμες και μπορούμε να τις φάμε ακόμα και τις ημέρες που νηστεύουμε και από λάδι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment