Φάβα άνευ ελαίου (για την Καθαρά Δευτέρα)

Last modified date

Φάβα

Φάβα άνευ ελαίου (για την Καθαρά Δευτέρα)

Ακόμα και τις ημέρες αυστηρής νηστείας που δεν επιτρέπεται το λάδι, με αυτή την συνταγή θα κάνετε όλους τους συνδαιτυμόνες σας να γλύφουν τα δάκτυλα τους.

Υλικά:

500γρ. φάβα
6-8 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κούπα ελιές σε ροδέλες
Ρίγανη (προαιρετικά)
Αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό και μόλις βράσει προσθέτουμε τη φάβα. Την ξαφρίζουμε καθώς βράζει και όταν μαλακώσει και αρχίσει να χυλώνει της προσθέτουμε αλάτι και την ανακατεύουμε τακτικά. Όταν γίνει την πολτοποιούμε με το μπαστούνι κοπής, χαμηλώνουμε την φωτιά και την ανακατεύουμε συνεχώς για δύο με τρία λεπτά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Αδειάζουμε την φάβα μας σε ένα ταψί και τη στρώνουμε ισόπαχα. Μόλις κρυώσει λίγο και αρχίσει και δένει καλά, της ρίχνουμε το κρεμμυδάκια, τις ελιές και αν θέλουμε λίγη ρίγανη. Την σερβίρουμε στα πιάτα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment