Νηστίσιμη Καρυδόπιτα .: Νηστίσιμα .: Ματιά
 

Νηστίσιμη Καρυδόπιτα

Υλικά: 6 φλιτζάνια αλεύρι δυνατό 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 2 1/2 φλιτζάνια καρύδια καθαρισμένα 1/2 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές 1/2 φλιτζάνι μπράντι 1 1/2 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο 1 λεμόνι 5 κουταλάκια μπέικιν […]

Γράφει: Matia Gr
Νηστίσιμη Καρυδόπιτα
Υλικά:

6 φλιτζάνια αλεύρι δυνατό
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια καρύδια καθαρισμένα
1/2 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
1/2 φλιτζάνι μπράντι
1 1/2 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
1 λεμόνι
5 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλιά κανέλλα
1/4 κουταλιάς γαρύφαλλο
Λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Παίρνουμε το ξύσμα από τη φλούδα του λεμονιού τρίβοντάς το στον τρίφτη. Την ρίχνουμε στο μπωλ. Επίσης προσθέτουμε: τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλλα, το γαρύφαλλο, τις σταφίδες, τα καρύδια χοντροκομμένα, το μπράντι και 3 φλιτζάνια νερό και τα χτυπάμε να ανακατευτούν καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν ανακατευτούν καλά, λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε την καρυδόπιτα με ζάχαρη άχνη.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.