Μους Λεμονιού

Μους Λεμονιού

Υλικά:

400γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
4 φύλλα ζελατίνης
2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
3-4 κουταλιές φρουκτόζη Ζωγράφος
1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλάκι μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό και αφού μαλακώσουν τα διαλύουμε σε λίγο ζεστό νερό. Χτυπάμε το γιαούρτι με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Προσθέτουμε τη διαλυμένη ζελατίνη και τη φρουκτόζη και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε το ασπράδι του αυγού σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Σερβίρουμε την μους σε ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει πριν την προσφέρουμε.