Αλμυρά μάφιν με μπέικον και αυγό

Last modified date

Αλμυρά μάφιν με μπέικον και αυγό

Είτε σαν ορεκτικό, είτε σαν πρωινό, είτε σαν σνακ τα αλμυρά μάφιν με μπέικον και αυγό κλέβουν καρδιές και ουρανίσκους!

Υλικά:

1/2 φύλλο κρούστας
6 αυγά
6 φέτες μπέικον
1 κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Θα χρειαστούμε μια φόρμα για μάφινς. Κόβουμε κύκλους από τη σφολιάτα μας με την βοήθεια ενός ποτηριού έτσι ώστε να υπάρχει σφολιάτα και στα τοιχώματα. Τηγανίζουμε τις φέτες του μπέικον τόσο ώστε να παραμείνει εύκαμπτο. Κάνουμε την κάθε λωρίδα μπέικον σαν δαχτυλίδι και το στρώνουμε στα εσωτερικά τοιχώματα της σφολιάτας. Στο κάτω μέρος της κάθε φωλιάς που δημιουργήσαμε βάζουμε τα τριμμένα κίτρινα τυριά και πάνω τους σπάμε από ένα αυγό (το μπέικον θα το συγκρατήσει στο κέντρο). Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά το αυγό μας. Αφήνουμε τα μάφιν μας να κρυώσουν για πέντε λεπτά πριν τα ξεφορμάρουμε και τα σερβίρουμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment