Γαύρος μαριναρισμένος

Last modified date

Γαύρος μαριναρισμένος

Παίρνουμε γαύρο (όχι τον οπαδό του Θρύλου, τον άλλο που κολυμπάει) και με την συνταγή αυτή το κάνουμε μαρινάτο! Παίρνει, επάξια, το πρωτάθλημα των ορεκτικών του καλοκαιριού!

Υλικά:

1 κιλό γαύρο
10-12 λεμόνια
Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Ρίγανη (προαιρετικά)
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πρώτα καθαρίζουμε τον γαύρο αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια και ανοίγουμε προσεκτικά στα δύο το ψάρι ώστε να βγάλουμε και τη ραχοκοκαλιά του. Τακτοποιούμε το γαύρο σε ένα ταψί, στύβουμε τα λεμόνια και τον περιχύνουμε με τον χυμό τους ώστε να σκεπαστεί εντελώς. Αφήνουμε τον γαύρο να μαριναριστεί για έξι ώρες. Στη συνέχεια αφαιρούμε τον γαύρο από το ταψί, τον αλατίζουμε ελαφρά, τον πασπαλίζουμε προαιρετικά με ξύσμα λεμονιού ή ρίγανη και τον σκεπάζουμε με ελαιόλαδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment