Ελιές μαριναρισμένες

Last modified date

Ελιές μαριναρισμένες

Ελιές μαριναρισμένες

Μια συνταγή που μας λέει πως να δώσουμε άλλο άρωμα και γεύση στις ελιές μας και να τις κάνουμε ακόμη πιο απολαυστικές! Δείτε την!

Ελιές μαριναρισμένες

Υλικά:

1 κούπα πράσινες ελιές
1/2 κούπα ελιές Καλαμών
1/2 κουταλιά μαραθόσπορο
1 πρέζα μπούκοβο
1 μικρό πορτοκάλι (το ξύσμα του)
1 κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε δυό τρεις φορές τις ελιές με νερό. Σε ένα μπωλ βάζουμε τις ελιές με νερό και τις αφήνουμε για δύο ώρες. Στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε σε ένα καθαρό στεγνό μπωλ. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε για 1-2 λεπτά τον μαραθόσπορο. Προσθέτουμε και το μπούκοβο και αφήνουμε για μισό λεπτό περίπου. Προσθέτουμε τη φλούδα του πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει. Όταν κρυώσει το ρίχνουμε στο μπωλ με τις ελιές. Αφήνουμε τις ελιές να μαριναριστούν για έξι ώρες τουλάχιστον σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια απολαμβάνουμε ελιές μαριναρισμένες σε μυρωδικά και πεντανόστιμες όσο ποτέ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment