Μεζεδάκια αλλιώτικα και πασαλιμανιώτικα

Last modified date

Μεζεδάκια αλλιώτικα και πασαλιμανιώτικα

Λαχταριστά στην όψη και πεντανόστιμα θαλασσινά μεζεδάκια, αλλιώτικα και… πασαλιμανιώτικα!

Υλικά:

20 στρείδια καθαρισμένα
10 φέτες μπέικον
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο βούτυρο
Λεμόνια για χυμό και διακόσμηση

Εκτέλεση:

Λιώνουμε λίγο βούτυρο και περιχύνουμε τα στρείδια μας μόλις χλιάνει. Ρίχνουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι πάνω στα στρείδια και τα τυλίγουμε ένα ένα με λωρίδες μπέικον. Τα τρυπάμε από άκρη σε άκρη με μια οδοντογλυφίδα και τα στερεώνουμε πάνω σε δύο τρία λεμόνια που θα έχουμε κόψει το κάτω μέρος τους ώστε να στέκονται μέσα σε ένα ταψί. Ψήνουμε τα θαλασσινά μεζεδάκια μας, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για επτά λεπτά περίπου ώστε να ψηθεί το μπέικον αλλά να μην μας ξεραθεί το στρείδι. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα ραντίζουμε με μπόλικο χυμό λεμονιού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment