Ομελετάκια σπέσιαλ

Μικρές, λιχουδιαστές, ατομικές ομελετίτσες με πιπεριά, μπέικον και λιωμένο τυρί, φτιαγμένες στο φούρνο! Πως; Για ρίξτε μια ματιά εδώ!

Γράφει: Matia Gr
Ομελετάκια σπέσιαλ

Υλικά:

5-6 αυγά
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
3 φέτες μπέικον
2 φέτες ζαμπόν
1/4 κούπας γάλα
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι βούτυρο λιωμένο
Λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί
Λίγο βούτυρο ακόμη
Αλάτι, πιπέρι

Επίκαιρα

Εκτέλεση:

Για τα σπέσιαλ ομελετάκια μας θα χρειαστούμε μια φόρμα για μάφφινς. Βουτυρώνουμε καλά την κάθε θήκη της. Ψιλοκόβουμε τα αλλαντικά μας και τις πιπεριές και τα βάζουμε στις θήκες. Από πάνω προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά. Προσθέτουμε τη σόδα, το λιωμένο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και το γάλα και τα χτυπάμε πολύ καλά. Στη συνέχεια μοιράζουμε στις θήκες της φόρμας μας έχοντας υπ’ όψιν πως οι ομελέτες θα φουσκώσουν (δεν το γεμίζουμε μέχρι επάνω). Ψήνουμε τις σπέσιαλ ατομικές ομελέτες μας στους 175 βαθμούς για μισή ώρα περίπου. Αφήνουμε τις ομελέτες μας να κρυώσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε προσεκτικά και σερβίρουμε. Καλή όρεξη!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα