Ματιά

Πιπεριές κέρατο γεμιστές με τυριά, της Μαίρης

Γεμίστε πιπεριές κέρατο με φέτα, γκούντα και έμενταλ -ακολουθώντας την συνταγή της Μαίρης Τσουκαλά- και θα απολαύσετε ένα εξαιρετικό ορεκτικό ή και φαγητό… είναι απλά θέμα ποσότητας!

Πιπεριές κέρατο γεμιστές με τυριά, της Μαίρης

Υλικά:

4 πιπεριές κέρατο πράσινες
4 πιπεριές κέρατο κόκκινες
300γρ. φέτα τριμμένη
300γρ. γκούντα τριμμένο
300γρ. έμενταλ τριμμένο
1 κουτάκι πουμαρό
Λίγη ρίγανη
Λίγη πάπρικα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Αδειάζουμε και πλένουμε καλά όλες τις πιπεριές. Αφού έχουμε ανακατέψει όλα τα τυριά μαζί, γεμίζουμε τις πιπεριές. Προαιρετικά μέσα στα τυριά βάζουμε και λίγη πάπρικα. Τοποθετούμε τις γεμισμένες πιπεριές σε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε το πουμαρό, 1 1/2 ποτήρι νερό, την ρίγανη και λίγη φέτα τριμμένη. Ψήνουμε τις πιπεριές στον αέρα για μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς. Καλή επιτυχία.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαίρη Τσουκαλά από τα Χανιά Κρήτης, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα