Σαραγλί αλμυρό

Last modified date

Σαραγλί αλμυρό

Ένα πεντανόστιμο ορεκτικό που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα είναι το αλμυρό σαραγλί. Ένα ορεκτικό ιδανικό για μπουφέ αλλά και για συνοδευτικό κρασιού και ούζου! Δοκιμάστε το!

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1/2 κιλό τυρί φέτα
1/4 κιλού τυρί ρεγκάτο καπνιστό
1/4 κιλού ανθότυρο
1/2 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο ή βιτάμ

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε καλά σε ένα μπωλ. Στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας και το βουτυρώνουμε με ένα πινέλο και το βούτυρο που έχουμε λιώσει σε ένα μπρίκι. Πασπαλίζουμε το φύλλο ομοιόμορφα με τα τυριά και πάνω του στρώνουμε ένα δεύτερο φύλλο που βουτυρώνουμε επίσης. Πασπαλίζουμε και αυτό με το μείγμα τυριών και στρώνουμε πάνω του άλλο ένα φύλλο κρούστας. Το βουτυρώνουμε και αυτό και το πασπαλίζουμε επίσης με τα τυριά. Διπλώνουμε τα φύλλα ξεκινώντας από τη μεγάλη διάσταση σε ρολό. Κόβουμε το ρολό σε οκτώ ίσα κομμάτια και τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί όρθια (με την κομμένη πλευρά στον πάτο). Τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου μισή ώρα μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment