Συκώτι στο τηγάνι

Last modified date

Συκώτι στο τηγάνι

Συκωτάκι στο τηγάνι με καραμελωμένα κρεμμύδια! Νόστιμο, εύκολο και γρήγορο πιάτο, κατάλληλο είτε ως ορεκτικό είτε και ως κυρίως γεύμα.

Υλικά:

300γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λεμόνι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι μας και το κόβουμε σαν να επρόκειτο να το χρησιμοποιήσουμε σε χωριάτικη σαλάτα. Βάζουμε τις φέτες του κρεμμυδιού σε ένα βαθύ πιάτο, ρίχνουμε λίγο αλατάκι και το ανακατεύουμε να πάει παντού. Σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο, ανεβάζουμε σε μέτρια φωτιά, και μόλις κάψει τοποθετούμε τις φέτες του συκωτιού. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να θωρακιστεί. Γυρνάμε το συκώτι από την άλλη πλευρά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στα σημεία του τηγανιού που είναι κενά. Μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν χρωματάκι τα κρεμμυδάκια μας (ένα τεταρτάκι της ώρας θα είναι αρκετό), γυρνώντας που και που το συκώτι. Σερβίρουμε περιχύνοντας με λεμονάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment