Χαλούμι τηγανητό

Το χαλούμι είναι το πλέον γνωστό προϊόν της Κύπρου! Σε αυτή την συνταγή το κάνουμε τηγανητό και το απολαμβάνουμε με χυμό λεμονιού και ριγανίτσα!

Share
Υλικά:

1/4 κιλού τυρί χαλούμι
Αλεύρι
6+2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 λεμόνια
Μπόλικη ρίγανη

Εκτέλεση:

Κόβουμε το χαλούμι σε φέτες του ενός εκατοστού και το αλευρώνουμε με το αλεύρι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το τυρί μας για δυο τρία λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το πασπαλίζουμε με την ρίγανη και τον χυμό των δύο λεμονιών. Σερβίρουμε ρίχνοντας τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο και διακοσμούμε κόβοντας σε λεπτές φετούλες το λεμόνι που μας περίσσεψε.

This post was last modified on 18 Μαΐου 2019 18:40

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

«Κριτική», Στέλιος Αντωνιάδης

Με γραφή ρυθμική, μελωδική, στα σύνορα της πεζογραφίας και της μοντέρνας ποίησης, ο Στέλιος Αντωνιάδης μεταδίδει μέσα από το χαρτί…

23 Αυγούστου 2019 20:17

«Θάλασσα φωτιά», Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη

Ένα μυθιστόρημα αισθηματικό, αστυνομικό, επίκαιρο κεντημένο με την αλμύρα της αγάπης, που βουτάει σε μια θάλασσα-φωτιά, στην αθωότητα των παιδικών…

23 Αυγούστου 2019 19:40

«Καυτό», Μπιλ Μπάφορντ

Το βιβλίο αυτό διηγείται ιστορίες πάθους. Όνειρα, πιστεύω, ουτοπίες, τρέλες μονομανίες.

23 Αυγούστου 2019 19:04

«Κατεβαίνει ο Καμουζάς στους Φούρνους», Μαριλένα Παπαϊωάννου

Μπαλκόνι στον κόσμο συνιστά το βιβλίο «Κατεβαίνει ο Καμουζάς στους φούρνους». Δημιουργική καταφυγή σε εποχές κρίσης και παρακμής σαν τη…

23 Αυγούστου 2019 18:33

«Τα απομεινάρια μιας μέρας», Καζούο Ισιγκούρο

«Τα απομεινάρια μιας μέρας» είναι μια πολιτική και κοινωνική αλληγορία. «Τα απομεινάρια μιας μέρας» είναι ο προάγγελος της «Λίστας Σίντλερ»…

23 Αυγούστου 2019 17:54

«…Ή το αβγό την κότα;», Κάρλο Φραμπέτι

Ας μη σταματήσουμε να ρωτάμε ή ν' αναρωτιόμαστε, επειδή κάποια ερώτηση μας φαίνεται χαζή: και μόνο το γεγονός ότι διαμορφώθηκε…

23 Αυγούστου 2019 17:30

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ