Καρδιά από μπέικον

Last modified date

Καρδιά από μπέικον

Καρδιά από μπέικον

Ένα πανεύκολο ορεκτικό για το ξεκίνημα ενός ρομαντικού δείπνου με τον βαλεντίνο ή τη βαλεντίνη σας.

Υλικά:

14-16 φέτες μπέικον

Εκτέλεση:

Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί και πάνω του σχεδιάζουμε με το μπέικον μία καρδιά όπως αυτή της φωτογραφίας μας προσπαθώντας να καλύπτουν λίγο οι λωρίδες του μπέικον η μία την άλλη (γιατί με το ψήσιμο θα “μαζέψουν”). Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε λίγο το πάνω και το κάτω μέρος κάνοντας πιο έντονες τις καμπύλες στο πάνω μέρος της καρδιάς και πιο έντονη την γωνία στο κάτω μέρος της. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανό. Μεταφέρουμε προσεκτικά την καρδιά από μπέικον (είτε με σπάτουλες ή γλιστρώντας πάνω στο αντικολλητικό χαρτί βγαίνει ολόκληρη) σε μεγάλη πιατέλα. Αν θέλουμε συνοδεύουμε με κρακεράκια ή πουρέ ή διάφορα καναπεδάκια και ορεκτικά.