Ματιά

Κασεροκούλουρα, της Λιλίκας

Καθώς η ενέργεια της μαγιάς πλημμυρίζει το σπίτι με μυρωδιά, τα μικρά μου καταλαβαίνουν ότι ζύμωσα… Ζυμώστε αυτά τα τέλεια κασεροκούλουρα που γίνονται νοστιμότερα από του φούρνου… Κάθε μέρα θα τα φτιάχνετε… Σε λιγότερο από 1,5 ώρα είναι έτοιμα… Στα κασεροκούλουρα η δόση βγάζει 18τμχ των 100γρ (μόνο η ζύμη). Αφού ψηθούν και κρυώσουν τα βάζω σε σακουλάκια και τα βάζω στην κατάψυξη. Ξεπαγώνουν σε 5 λεπτά.

Κασεροκούλουρα, της Λιλίκας

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500γρ. ζεστό νεράκι
80γρ. νωπή μαγιά ή δύο φακελάκια ξηρή
100γρ. ελαιόλαδο
80γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
800γρ. γκούντα τριμμένο

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε πολύ πολύ καλά και σκεπάζουμε πολύ ζεστά για μια ώρα. Ζυγίζουμε ζυμαράκια 80γρ, τα ανοίγουμε μπαστούνια και τα ρολλάρουμε πάνω σε τριμμένο κασέρι γκούντα. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε 40′ να φουσκώσουν πάλι. Ψήνουμε στους 180° μέχρι να γίνουν χρυσά. Κάθε φουρνιά μέχρι 5 στο ταψί γιατί δεν θέλουμε να ενώσει το ένα με το άλλο… Δεν θα τα προλαβαίνετε…

Λιλίκα

Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα