Σαγανάκι χαλουμάκι

Νόστιμο και στο λεπτό γίνεται αυτό το μεζεδάκι με χαλούμι και κόκκινη σάλτσα. Θα συνοδεύσει το κρασί, την μπίρα ή το ουζάκι σας ή θα απολαύσετε την υπέροχη γεύση του έστω και σκέτο!

Γράφει: Matia Gr
Σαγανάκι χαλουμάκι

Υλικά:

300-400γρ. χαλούμι
2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
1 ντομάτα
Λίγο μαϊντανό
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τη ντομάτα, τη ξεφλουδίζουμε και της αφαιρούμε τα σπόρια. Τη κόβουμε σε κομματάκια. Κόβουμε και τις κόκκινες πιπεριές και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Σε ένα μπωλάκι βάζουμε τη ντομάτα, τις πιπεριές, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε το τυρί χαλούμι σε λεπτές φέτες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και εκεί ψήνουμε τις φέτες από το τυρί για ένα περίπου λεπτό από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει καλά. Σερβίρουμε το χαλούμι βάζοντας πάνω του την σάλτσα που φτιάξαμε και σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα