Πίτα λαχανικών, της Σοφίας .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Πίτα λαχανικών, της Σοφίας

Φτιάξτε μια νόστιμη και γεμάτη θρεπτικές ουσίες πίτα λαχανικών, ακολουθώντας τα βήματα της συνταγής που μας έστειλε η Σοφία Πανδή!

Γράφει: Matia Gr
Πίτα λαχανικών, της Σοφίας
Υλικά:

1 μελιτζάνα
1-2 κολοκυθάκια
3 μέτριες πατάτες
1 μέτριο κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη και ακόμη μια αν υπάρχει σε άλλο χρώμα
Λίγο μαϊντανό
3 αυγά
200γρ. τυρί κασέρι τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
1 κουταλιά αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κύβους εκτός από τις πατάτες που τις κόβουμε σε λεπτά φετάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το στρώνουμε στον πυθμένα ενός μέτριου ταψιού. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε το ταψί με το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μόνο του στο φούρνο να ψηθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά. Σε δέκα λεπτά χτυπάμε τα αυγά τους προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι και βγάζοντας το ταψί από το φούρνο αδειάζουμε το μείγμα με τα αυγά πάνω στα λαχανικά. Τέλος σκορπάμε στην επιφάνεια το τριμμένο κασέρι και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο μέχρι να αποκτήσει το φαγητό ροδοψημένο χρώμα.
Το φαγητό αυτό πολύ εύκολα μπορεί να τροποποιηθεί και στη θέση των λαχανικών που ανέφερα να μπουν άλλα όπως μπρόκολο ή λάχανο.

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Σοφία Πανδή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.