Πικάντικα και καυτερά κεφτεδάκια στον ατμό .: Διαβητικών .: Ματιά
 

Πικάντικα και καυτερά κεφτεδάκια στον ατμό

Υγιεινά κεφτεδάκια στον ατμό που συναρπάζουν με την γεύση και κάνουν καλό τόσο στο αδυνάτισμα όσο και στην γρίπη -καυτερά γαρ!

Γράφει: Matia Gr
Πικάντικα και καυτερά κεφτεδάκια στον ατμό
Υλικά:

700γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 καυτερή πιπεριά
1 σκόρδο φρέσκο
4 σκελίδες σκόρδο ξερό
1 κομμάτι τζίντζερ (όσο ο αντίχειρας μας)
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
Κόκκινο πιπέρι καυτερό
Πιπέρι καγιέν
Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το φρέσκο σκόρδο και την καυτερή πιπεριά (αν είναι κοντή βάζουμε 2-3) και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τις σκελίδες του ξερού σκόρδου και τις ψιλοκόβουμε επίσης. Ξεφλουδίζουμε το τζίντζερ και το περνάμε από τον τρίφτη του τυριού. Ζυμώνουμε όλα τα προηγούμενα μαζί με τον κιμά, προσθέτοντας τα μπαχαρικά και το ξύδι μας. Πλάθουμε μικρά ισομεγέθη κεφτεδάκια και τα ψήνουμε στον ατμομάγειρα για μισή ώρα περίπου.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.