Πιπεράτο ζεστό κρασί .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Πιπεράτο ζεστό κρασί

Εορταστικό ζεστό ποτό με κρασί, πορτοκάλι και μπαχαρικά!

Γράφει: Matia Gr
Πιπεράτο ζεστό κρασί
Υλικά:

1 μπουκάλι (750ml) ξηρό κόκκινο κρασί
1/2 κούπα κόκκους μαύρου πιπεριού
1/3 κούπας ζάχαρη
1 πορτοκάλι (τη φλούδα του)
1 πορτοκάλι (ολόκληρο)
1 1/2cm (πόντο) φρέσκο τζίντζερ (πιπερόριζα) ξεφλουδισμένο και τριμμένο
1 ξύλο κανέλας (και άλλα για τη γαρνιτούρα)
1 αστεροειδή γλυκάνισο

Εκτέλεση:

Κόβουμε το πορτοκάλι σε λεπτές φέτες.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, τη ζάχαρη, το πιπέρι, τη φλούδα πορτοκαλιού, το τζίντζερ, την κανέλα και τον γλυκάνισο. Το αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια το αποσύρουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με καπάκι και το αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα. Το σουρώνουμε και το σερβίρουμε ζεστό σε ποτήρια με γαρνιτούρα ξύλο κανέλας και ροδέλα πορτοκαλιού. Καλή απόλαυση!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.