Πιτούλες κολοκυθιού .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Πιτούλες κολοκυθιού

Πιτούλες κολοκυθιού νόστιμες και ελαφρές! Δοκιμάστε τις και θα γίνουν το αγαπημένο -για μικρούς και μεγάλους- σνακ του καλοκαιριού!

Γράφει: Matia Gr
Πιτούλες κολοκυθιού

Πιτούλες κολοκυθιού

Υλικά:

4 κολοκυθάκια
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1/3 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 κουταλάκι ρίγανη
1 πρέζα ξερό σκόρδο τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο οβάλ του τρίφτη. Τους ρίχνουμε αλάτι, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σταθούν για 20 λεπτά. Τα στραγγίζουμε σε τουλπάνι πιέζοντάς τα να βγουν τα υγρά τους. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε μπωλ και τους προσθέτουμε την παρμεζάνα, τον άνηθο, τη ρίγανη, το σκόρδο, λίγο αλάτι, πιπέρι, το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Σχηματίζουμε πιτούλες κολοκυθιού με τα χέρια μας μέσα σε ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 40 λεπτά και απολαμβάνουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα