Ραβανί .: Γλυκά .: Ματιά
 

Ραβανί

Παραδοσιακό και ακαταμάχητο!!!

Γράφει: Matia Gr
Ραβανί
Ραβανί
Υλικά:

2 1/2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
2 1/2 κούπες φάριν απ
2 1/2 κούπες ζάχαρη
16 αυγά
100 ml γάλα
2 βανίλιες
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Υλικά για το σιρόπι:
6 κούπες ζάχαρη
5 κούπες νερό
12 κουταλιές βιτάμ
το χυμό ενός λεμονιού
το ξύσμα ενός λεμονιού

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι. Στο μίξερ χτυπάμε δυνατά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν. Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος προσθέτουμε και σιγά σιγά το γάλα. Μεταφέρουμε το μείγμα των αυγών σε ένα μπωλ και εκεί ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ρίχνουμε μέσα το μείγμα του σιμιγδαλιού. Σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο τετράγωνο ταψί ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε για μισή ώρα στους 175 βαθμούς. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα ετοιμάσουμε το σιρόπι ως εξής: Μέσα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά το σιρόπι ρίχνουμε μέσα του το βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι. Όταν ψηθεί το ραβανί με ένα κουτάλι της σούπας το περιχύνουμε με το σιρόπι σιγά σιγά ώστε να μην μας ξεφουσκώσει το γλυκό.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.