Ρακόμελο (βελτιωμένη συνταγή), της Βιβής .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Ρακόμελο (βελτιωμένη συνταγή), της Βιβής

Μια υπέροχη συνταγή εκ Κρήτης, από την φίλη μας την Βιβή Καλαϊτζάκη. Δοκιμάστε την!

Γράφει: Matia Gr
Ρακόμελο (βελτιωμένη συνταγή), της Βιβής
Υλικά:

1 φλιτζάνι τσαγιού ρακή
2 κ.γ. μέλι (θυμαρίσιο ή ανθέων, πευκόμελο ας πούμε μην βάλετε)
1 ξυλάκι κανέλα
2-3 καρφιά γαρίφαλο
1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση:

Βάζουμε ελάχιστο νερό την κανέλα και τα γαρίφαλα στο φλιτζάνι και τα βάζουμε για μισό λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων ή τα βράζουμε στο μπρίκι. Μέσα στο ζεστό αρωματισμένο νερό, διαλύουμε το μέλι και προσθέτουμε την ρακί ανακατεύουμε και βράζουμε για λίγο ή βάζουμε το φλιτζάνι για ένα λεπτό πάλι στα μικροκύματα.
Αν δεν το πιούμε αμέσως το φυλάμε σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να ξινίσει. Η κανέλα και τα γαρίφαλα βγάζουν πιο έντονη γεύση και μυρωδιά όταν βράσουν στο νερό αντί στη ρακή.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Βιβή Καλαϊτζάκη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Μάθετε για την ταβέρνα της Βιβής «Βεγγέρα», κάνοντας κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα