Categories: Σάλτσες

Μπεσαμέλ με γάλα εβαπορέ

Υπάρχει άραγε κανείς που να μην ξετρελαίνεται με την γεύση μιας καλοφτιαγμένης μπεσαμέλ; Μάλλον όχι! Γι αυτό... ακολουθείστε τα βήματα της συνταγής αυτής και θα μαγέψετε τα πλήθη!

Share
Υλικά:

2 κουτιά γάλα εβαπορέ
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1-2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις αρχίσει να αλλάζει το χρώμα του αλευριού, προσθέτουμε 2 κουτιά γάλα εβαπορέ και ίση ποσότητα (2 κουτιά) νερό. Ανακατεύουμε με το μπαστούνι κοπής και όταν η μπεσαμέλ μας γίνει λεία, απομακρύνουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το ή τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην κόψει το αυγό μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μίγμα.

This post was last modified on 19 Μαΐου 2019 09:32

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

Υγιές έντερο και άγχος

Το υγιές έντερο «κλειδί» για την καταπολέμηση του άγχους και τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου

18 Ιουλίου 2019 12:19

Αντιοξειδωτικό νερό με πορτοκάλι και ακτινίδιο

Είναι πάρα πολύ ωφέλιμο για την υγεία μας και πολύ εύκολο να το φτιάξουμε στη κουζίνα μας.

18 Ιουλίου 2019 10:55

«Μυστικά βιώματα στην Αγία Γη», Σοφία Κιόρογλου

Ελάτε αδελφοί να κάνουμε γιορτάσι γιατί ΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ.

18 Ιουλίου 2019 09:31

Σορμπέ καρπούζι

Ένα νόστιμο σορμπέ που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

17 Ιουλίου 2019 08:55

Τι έτρωγε ο πρώτος άνθρωπος

Οι πρώτοι άνθρωποι στη γη έτρωγαν φρούτα, λαχανικά και κρέας, άλλες φορές ωμά κι άλλες μαγειρεμένα.

17 Ιουλίου 2019 00:45

«Οι περιπέτειες της Βούλας στο Κόκκινο Βιβλίο», Σταυρούλα Παγώνα

Ένα πολύ τρυφερό κι ανθρώπινο παιδικό βιβλίο, το «Οι περιπέτειες της Βούλας στο Κόκκινο Βιβλίο» της Σταυρούλας Παγώνα, κυκλοφόρησε τον…

16 Ιουλίου 2019 17:46

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ