Νηστίσιμη μπεσαμέλ, της Χριστίνας

Νηστίσιμη μπεσαμέλ, της Χριστίνας

Κι όμως υπάρχει. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε διάφορα νηστίσιμα φαγητά αλλά και όπου θέλετε η μπεσαμελ σας να είναι μεν νόστιμη αλλά και ελαφριά. Δοκιμάστε την

Υλικά:

12 γεμάτες κουταλιές αλεύρι
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
6 κουταλιές βιτάμ

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βιτάμ να λιώσει και μέσα του ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών σιγά σιγά και ανακατεύουμε έντονα μέχρι να σφίξει η νηστίσιμη μπεσαμέλ μας. Εάν σβολιάσει, το μπαστούνι κοπής θα δώσει τη λύση!

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Χριστίνα Ν., την οποία και ευχαριστούμε πολύ!