Ξυδάτη σάλτσα για θαλασσινούς κεφτέδες

Ξυδάτη σάλτσα για θαλασσινούς κεφτέδες

Φτιάξτε μια ξεχωριστή ξυδάτη σάλτσα για να συνοδεύσετε με αυτήν θαλασσινούς κεφτέδες! Είναι σκέτη κόλαση!

Υλικά:

1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι
7 κουταλιές σόγια σως
4 κουταλιές βούτυρο
4 κουταλιές αλεύρι
1 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να ροδίσει. Κατόπιν προσθέτουμε το ξύδι, τη σόγια σως και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε λίγο αλάτι, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει. Είναι ιδανική για θαλασσινά κεφτεδάκια, π.χ. τα κεφτεδάκια από καλαμάρι!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment