Σάλτσα Βασιλικού (για ψάρι και ζυμαρικά)

Σάλτσα Βασιλικού (για ψάρι και ζυμαρικά)

Υλικά:

1 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
8 κουταλιές βιτάμ
4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
2 αυγά
4 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι βασιλικό

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το βασιλικό, και τον τινάζουμε να φύγουν τα νερά. Τον ψιλοκόβουμε και τον φυλάμε στην άκρη. Από τα αυγά κρατάμε τους κρόκους, τους οποίους χτυπάμε καλά με την κρέμα γάλακτος. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη μία κουταλιά βούτυρο και σε αυτήν σοτάρουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο. Προσθέτουμε το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος με το αυγό ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε μέσα το βασιλικό και πολτοποιούμε το μείγμα με το μπαστούνι κοπής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment