Dressing ροκφόρ (Roquefort) (για σαλάτα)

Last modified date

Dressing ροκφόρ (Roquefort) (για σαλάτα)

Dressing ροκφόρ (Roquefort) (για σαλάτα)

Μια ιδιαίτερη σάλτσα για σαλάτες που βασίζεται στο τυρί ροκφόρ! Δοκιμάστε την φυσικά! 🙂

Υλικά:

100 γρ. μπλε τυρί
5 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζανάκι ξύδι
1/2 φλιτζανάκι χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Στο μπλέντερ δουλεύουμε το ξύδι με το λεμόνι ρίχνοντας σιγά σιγά και προσεκτικά λίγο λίγο το ελαιόλαδο (όπως στη μαγιονέζα) ώστε να γίνει μια πηχτή κρέμα. Σε ένα μπωλάκι με το πιρούνι λιώνουμε το ροκφόρ (μπλε τυρί) με την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει μείγμα. Ανακατεύουμε το μείγμα με την πηχτή κρέμα και το ντρέσινγκ μας είναι έτοιμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment