Σαλάτα με ρεβύθια και ζυμαρικά .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Σαλάτα με ρεβύθια και ζυμαρικά

Μια τέλεια σαλάτα με χρώμα και απίστευτη γεύση! Δοκιμάστε την!

Γράφει: Matia Gr
Σαλάτα με ρεβύθια και ζυμαρικά

Σαλάτα με ρεβύθια και ζυμαρικά

Υλικά:

400γρ. βρασμένα, στραγγισμένα ρεβύθια
250γρ. κριθαράκι (ωμό)
1/4 κούπας στραγγιστό γιαούρτι
1 1/2 κούπα ντοματάκια τσέρυ
1/2 κούπα θρυμματισμένη φέτα
1/4 κούπας ροδέλες ελιάς
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κουταλάκι μέλι
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι, για τον χυμό του
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε το κριθαράκι μέχρι να γίνει αλ ντέντε. Το αδειάζουμε στο σουρωτήρι και το ξεβγάζουμε με κρύο νερό. Το αφήνουμε να στραγγίξει και να κρυώσει. Σε μπλέντερ βάζουμε το γιαούρτι, χυμό από μισό τουλάχιστον λεμόνι, καθαρισμένη τη σκελίδα σκόρδου, το ελαιόλαδο και το μέλι και τα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη σάλτσα. Σε μια ευρύχωρη σαλατιέρα βάζουμε το κριθαράκι, τα ντοματάκια κομμένα στα δύο ή στα τέσσερα, τη φέτα, τις ελιές, τα ρεβύθια και τα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες. Περιχύνουμε με την σάλτσα μας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε δροσερή τη σαλάτα μας ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.