Σούπα σέλινο με μανιτάρια .: Διαβητικών .: Ματιά
 

Σούπα σέλινο με μανιτάρια

Η σούπα σέλινο με μανιτάρια είναι μια νόστιμη θρεπτική σούπα, ιδανική για δίαιτα που μπορούν να την απολαύσουν ακόμα και όσοι έχουν πρόβλημα με την ρύθμιση του σακχάρου.

Γράφει: Matia Gr
Σούπα σέλινο με μανιτάρια
Υλικά:

1 κιλό σέλινο
250γρ. μανιτάρια άσπρα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
5 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό ξηρό
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 λεμόνια
Πάπρικα καυτερή
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε το σέλινο και το κόβουμε σε σχετικά μικρά κομμάτια. Πλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μέτρια κυβάκια. Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες του σκόρδου και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, τσιγαρίζουμε σε αυτό το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις ροδίσουν ελαφρά ρίχνουμε τα μανιτάρια και το κρασί και τα αφήνουμε να αχνιστούν -ανακατεύοντας συνεχώς- όλα μαζί για δύο τρία λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το σέλινο, 1 1/2 λίτρο ζεστό νερό, λίγο αλάτι και μπόλικη καυτερή πάπρικα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 35 λεπτά της ώρας. Που και που ανακατεύουμε και έχουμε το νου μας στα υγρά. Αν δούμε ότι πάει να στεγνώσει προσθέτουμε ζεσταμένο νερό… σούπα εξάλλου θέλουμε να κάνουμε! Μόλις περάσουν τα 35 λεπτά, στύβουμε τα λεμόνια, ρίχνουμε το χυμό τους στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε το μάτι αφήνοντας την σούπα με σέλινο και μανιτάρια να βράσει για άλλα 5 λεπτά ώστε να πάρει το άρωμα και την οξύτητα του λεμονιού.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.