Τάρτα καλοκαιρινή και μυρωδάτη .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Τάρτα καλοκαιρινή και μυρωδάτη

Μια πεντανόστιμη αλμυρή τάρτα με γεύσεις Μεσογείου και άρωμα καλοκαιριού. Εσείς, δεν θα τη απολαύσετε;

Γράφει: Matia Gr
Τάρτα καλοκαιρινή και μυρωδάτη
Υλικά για τη βάση της τάρτας:

200γρ. αλεύρι Φάριν απ
100γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
Υλικά για τη γέμιση:
150γρ. τυρί φέτα
Λίγο σκληρό τυρί τριμμένο
2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
1 μελιτζάνα σε κύβους
2-3 ντομάτες σε κύβους
2 πιπεριές σε κύβους
1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή πολύ ψιλοκομμένες
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο και το δουλεύουμε με τα χέρια μας να γίνει θρύμματα. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές κρύο νερό και ζυμώνουμε για λίγο ώστε να γίνει συμπαγής η ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 3/4 της ώρας. Ανακατεύουμε τα κομμένα λαχανικά μας με το ελαιόλαδο και είτε τα σωτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, είτε τα ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στο φούρνο.
Ανοίγουμε την ζύμη μας σε φύλλο για τάρτα (περίπου 25 εκατοστών) και το στρώνουμε σε φόρμα τάρτας. Ψήνουμε, ιδανικά με βάρος πάνω της για 15 λεπτά αφαιρώντας στο τέλος το βάρος και ψήνοντας για λίγα λεπτά ακόμη (5-7). Βγάζουμε την βάση της τάρτας, απλώνουμε πάνω της τα λαχανικά, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θρυμματισμένη τη φέτα και τέλος το τριμμένο σκληρό τυρί και ψήνουμε την τάρτα λαχανικών για 10 με 15 λεπτά στους 200 βαθμούς στη μεσαία θέση του φούρνου. Αφήνουμε την τάρτα μας να σταθεί και στη συνέχεια σερβίρουμε την νόστιμη καλοκαιρινή και μυρωδάτη τάρτα μας!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.