Categories: Τεχνικές

Πως κάνουμε καραμέλα τη ζάχαρη

Είναι εύκολο αλλά θέλει προσοχή!

Share

Για να κάνουμε την καραμέλα ρίχνουμε τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Στην αρχή υγροποιείται και στη συνέχεια αρχίζει να σκουραίνει το χρώμα της. Μόλις γίνει ανοιχτό καστανό την βγάζουμε και την απλώνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Αν θέλουμε να την φυλάξουμε θα πρέπει να είναι σε δοχείο αεροστεγές γιατί “ιδρώνει” πολύ εύκολα.
Συμβουλή:
Το χρώμα στην καραμέλα αλλάζει πολύ γρήγορα και αν σκουρύνει πολύ θα είναι πικρή και δεν θα πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε. Γι αυτό γρήγορες και προσεκτικές κινήσεις όταν φτιάχνουμε καραμέλα μιας και ο πόνος που κάνει το κάψιμο από αυτήν δεν ξεχνιέται!

This post was published on 24 Ιουλίου 2017 10:19

  • ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

    «Εράν», Γιάννης Καλπούζος

    Το νέο αριστούργημα του Γιάννη Καλπούζου, υπό τον τίτλο «Εράν», βρίσκεται από τις 19 Μαρτίου…

    4 Ιουνίου 2020

    Βινεγκρέτ φράουλας

    Δεν είναι και η πιο συνηθισμένη γεύση σε βινεγκρέτ, αλλά σας εγγυόμαστε ότι είναι εξαιρετική…

    4 Ιουνίου 2020

    Μάστερ Σεφ Spoiler οι παίκτες που θα αποχωρήσουν και αυτοί που διεκδικούν τον τίτλο!

    Ο τελικός του Master Chef 4 Greece ανάμεσα σε Σταύρο και Σταυρή;

    3 Ιουνίου 2020

    «Η ιστορία των μελισσών», Μάγια Λούντε

    Το διεθνές best seller -κυκλοφορεί σε 35 γλώσσες- της Μάγια Λούντε, «Η ιστορία των μελισσών»,…

    3 Ιουνίου 2020

    Κορώνα χοιρινή για τους βασιλιάδες της γεύσης

    Ένα φαγητό για βασιλιάδες που μπορούμε να απολαύσουμε όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί!

    3 Ιουνίου 2020

    «Ένας ελέφαντας το κάτι άλλο», Άννη Θεοχάρη

    Μαγευτικό το νέο παιδικό βιβλίο της Άννης Θεοχάρη, στο οποίο έχει φιλοτεχνήσει και την εικονογράφηση!…

    2 Ιουνίου 2020

    Κώστας Μακεδόνας. Συναυλία πάνω στον Λευκό Πύργο

    Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βιντεοσκόπησε συναυλία του Κώστα Μακεδόνα στην κορυφή του…

    2 Ιουνίου 2020

    Σπιτικό εκχύλισμα βανίλιας

    Φτιάξτε εύκολα εκχύλισμα βανίλιας, με τα χεράκια σας, για να το χρησιμοποιείτε στα σπιτικά γλυκά…

    2 Ιουνίου 2020

    Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

    ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ