Ματιά

Πως καθαρίζουμε τα σπαράγγια (Τεχνικές μαγειρικής)

Μια πολύ χρήσιμη τεχνική μαγειρικής, σχετική με την ετοιμασία των σπαραγγιών για τα φαγητά μας.

Πως καθαρίζουμε τα σπαράγγια (Τεχνικές μαγειρικής)

Πιάνουμε τα σπαράγγια ένα ένα με τον αντίχειρα και τον δείκτη του κάθε χεριού μας από το αριστερό και το δεξιό τους άκρο αντίστοιχα. Τα λυγίζουμε προσπαθώντας να σχηματίσουμε ημικύκλιο μέχρι να σπάσουν. Το κομμάτι που έχει τη φουντίτσα είναι το τρυφερό μέρος του σπαραγγιού που χρησιμοποιούμε στο φαγητό μας. Το υπόλοιπο μέρος δεν το πετάμε αλλά το προσθέτουμε σε χορτόσουπες, κρεατόσουπες ή το βράζουμε μόνο του με αλάτι και μπόλικο νερό φτιάχνοντας έτσι ένα νόστιμο σπιτικό ζωμό λαχανικών.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τεχνικές

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;