Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες ή τις χαράζουμε με το μαχαίρι, τους βάζουμε μπόλικο αλάτι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι για μια με μιάμιση περίπου ώρα. Τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε.
Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλουμε τις μελιτζάνες κομμένες ή χαραγμένες μέσα σε αλατόνερο, όπου πάλι ξεπλένουμε και στύβουμε.
Τέλος, ένας τρίτος τρόπος -εάν αυτό δεν εμποδίζει τη συνταγή μας- είναι να βάλουμε κομμένες σε φέτες τις μελιτζάνες να ζεματιστούν σε βραστό νερό, όπου μετά τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε προσεχτικά όπως στη συνταγή: μελιτζάνες τηγανητές του μπαμπά.
Πως ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες (Τεχνικές μαγειρικής)
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Mου αρέσει να διαβάζω τη σελίδα σασ παρότι γνωρίζω αρκετά απο μαγειρική.Ειναι καλογραμμένη και ευχάριστη.Κάποια στιγμή θα γράψω κι εγώ μια συνταγή.Συνήθωσ σασ διάβαζω όταν έχω διάλειμα στη δουλειά.
Συγχαρητηρια!