Πως ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες (Τεχνικές μαγειρικής)

Last modified date

Πως ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες

Πως ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες (Τεχνικές μαγειρικής)

Συνήθως, πριν χρησιμοποιήσουμε τις μελιτζάνες για την παρασκευή ενός φαγητού, χρειάζεται να τις ξεπισκρίσουμε. Δείτε την τεχνική για να ξεπικρίσετε με επιτυχία τις μελιτζάνες σας, ώστε να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις στο πιάτο σας

Bitter

Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες ή τις χαράζουμε με το μαχαίρι, τους βάζουμε μπόλικο αλάτι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι για μια με μιάμιση περίπου ώρα. Τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε.
Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλουμε τις μελιτζάνες κομμένες ή χαραγμένες μέσα σε αλατόνερο, όπου πάλι ξεπλένουμε και στύβουμε.
Τέλος, ένας τρίτος τρόπος -εάν αυτό δεν εμποδίζει τη συνταγή μας- είναι να βάλουμε κομμένες σε φέτες τις μελιτζάνες να ζεματιστούν σε βραστό νερό, όπου μετά τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε προσεχτικά όπως στη συνταγή: μελιτζάνες τηγανητές του μπαμπά.

1 Response

  1. Mου αρέσει να διαβάζω τη σελίδα σασ παρότι γνωρίζω αρκετά απο μαγειρική.Ειναι καλογραμμένη και ευχάριστη.Κάποια στιγμή θα γράψω κι εγώ μια συνταγή.Συνήθωσ σασ διάβαζω όταν έχω διάλειμα στη δουλειά.
    Συγχαρητηρια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment