Categories: Τεχνικές

Πως ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες (Τεχνικές μαγειρικής)

Συνήθως, πριν χρησιμοποιήσουμε τις μελιτζάνες για την παρασκευή ενός φαγητού, χρειάζεται να τις ξεπισκρίσουμε. Δείτε την τεχνική για να ξεπικρίσετε με επιτυχία τις μελιτζάνες σας, ώστε να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις στο πιάτο σας

Share

Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες ή τις χαράζουμε με το μαχαίρι, τους βάζουμε μπόλικο αλάτι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι για μια με μιάμιση περίπου ώρα. Τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε.
Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλουμε τις μελιτζάνες κομμένες ή χαραγμένες μέσα σε αλατόνερο, όπου πάλι ξεπλένουμε και στύβουμε.
Τέλος, ένας τρίτος τρόπος -εάν αυτό δεν εμποδίζει τη συνταγή μας- είναι να βάλουμε κομμένες σε φέτες τις μελιτζάνες να ζεματιστούν σε βραστό νερό, όπου μετά τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε προσεχτικά όπως στη συνταγή: μελιτζάνες τηγανητές του μπαμπά.

This post was last modified on 18 Μαΐου 2019 19:22

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

Υγιές έντερο και άγχος

Το υγιές έντερο «κλειδί» για την καταπολέμηση του άγχους και τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου

18 Ιουλίου 2019 12:19

Αντιοξειδωτικό νερό με πορτοκάλι και ακτινίδιο

Είναι πάρα πολύ ωφέλιμο για την υγεία μας και πολύ εύκολο να το φτιάξουμε στη κουζίνα μας.

18 Ιουλίου 2019 10:55

«Μυστικά βιώματα στην Αγία Γη», Σοφία Κιόρογλου

Ελάτε αδελφοί να κάνουμε γιορτάσι γιατί ΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ.

18 Ιουλίου 2019 09:31

Σορμπέ καρπούζι

Ένα νόστιμο σορμπέ που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

17 Ιουλίου 2019 08:55

Τι έτρωγε ο πρώτος άνθρωπος

Οι πρώτοι άνθρωποι στη γη έτρωγαν φρούτα, λαχανικά και κρέας, άλλες φορές ωμά κι άλλες μαγειρεμένα.

17 Ιουλίου 2019 00:45

«Οι περιπέτειες της Βούλας στο Κόκκινο Βιβλίο», Σταυρούλα Παγώνα

Ένα πολύ τρυφερό κι ανθρώπινο παιδικό βιβλίο, το «Οι περιπέτειες της Βούλας στο Κόκκινο Βιβλίο» της Σταυρούλας Παγώνα, κυκλοφόρησε τον…

16 Ιουλίου 2019 17:46

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ