Πως ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα (Τεχνικές μαγειρικής)

Last modified date

Peaches ροδακινα

Πως ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα (Τεχνικές μαγειρικής)

Για να ξεφλουδίσετε τα ροδάκινα, είτε για να τα φάτε είτε για να τα χρησιμοποιήσετε σε κάποια συνταγή, δεν θέλει κόπο… θέλει τρόπο!

Φροντίζουμε να υπάρχει ένα (τουλάχιστον) μεγάλο μπουκάλι με παγωμένο νερό. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό. Πλένουμε καλά τα ροδάκινα και κάνουμε δύο σχισμές σε σχήμα σταυρού στο κάτω μέρος τους (αντίθετα από το κοτσάνι). Βουτάμε τα ροδάκινα ώστε να σκεπαστούν πλήρως με το ζεστό νερό για πέντε περίπου λεπτά και στη συνέχεια τα αφαιρούμε προσεκτικά με τη βοήθεια μας τρυπητής κουτάλας και τα βουτάμε απευθείας σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό. Έτσι, τώρα η φλούδα του ροδάκινου θα βγει εύκολα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment