Categories: Τεχνικές

Πως ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα (Τεχνικές μαγειρικής)

Για να ξεφλουδίσετε τα ροδάκινα, είτε για να τα φάτε είτε για να τα χρησιμοποιήσετε σε κάποια συνταγή, δεν θέλει κόπο... θέλει τρόπο!

Share

Φροντίζουμε να υπάρχει ένα (τουλάχιστον) μεγάλο μπουκάλι με παγωμένο νερό. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό. Πλένουμε καλά τα ροδάκινα και κάνουμε δύο σχισμές σε σχήμα σταυρού στο κάτω μέρος τους (αντίθετα από το κοτσάνι). Βουτάμε τα ροδάκινα ώστε να σκεπαστούν πλήρως με το ζεστό νερό για πέντε περίπου λεπτά και στη συνέχεια τα αφαιρούμε προσεκτικά με τη βοήθεια μας τρυπητής κουτάλας και τα βουτάμε απευθείας σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό. Έτσι, τώρα η φλούδα του ροδάκινου θα βγει εύκολα.

This post was last modified on 15 Μαΐου 2019 09:34

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

«Το κορίτσι που διάβαζε στο μετρό», Κριστίν Φερέ Φλερύ

Ένας βιβλίο, ύμνος στο καλό βιβλίο. Διαβάστε το.

25 Αυγούστου 2019 13:04

«Κριτική», Στέλιος Αντωνιάδης

Με γραφή ρυθμική, μελωδική, στα σύνορα της πεζογραφίας και της μοντέρνας ποίησης, ο Στέλιος Αντωνιάδης μεταδίδει μέσα από το χαρτί…

23 Αυγούστου 2019 20:17

«Θάλασσα φωτιά», Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη

Ένα μυθιστόρημα αισθηματικό, αστυνομικό, επίκαιρο κεντημένο με την αλμύρα της αγάπης, που βουτάει σε μια θάλασσα-φωτιά, στην αθωότητα των παιδικών…

23 Αυγούστου 2019 19:40

«Καυτό», Μπιλ Μπάφορντ

Το βιβλίο αυτό διηγείται ιστορίες πάθους. Όνειρα, πιστεύω, ουτοπίες, τρέλες μονομανίες.

23 Αυγούστου 2019 19:04

«Κατεβαίνει ο Καμουζάς στους Φούρνους», Μαριλένα Παπαϊωάννου

Μπαλκόνι στον κόσμο συνιστά το βιβλίο «Κατεβαίνει ο Καμουζάς στους φούρνους». Δημιουργική καταφυγή σε εποχές κρίσης και παρακμής σαν τη…

23 Αυγούστου 2019 18:33

«Τα απομεινάρια μιας μέρας», Καζούο Ισιγκούρο

«Τα απομεινάρια μιας μέρας» είναι μια πολιτική και κοινωνική αλληγορία. «Τα απομεινάρια μιας μέρας» είναι ο προάγγελος της «Λίστας Σίντλερ»…

23 Αυγούστου 2019 17:54

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ