Categories: Τεχνικές

Πώς βράζουμε μακαρόνια (Τεχνικές μαγειρικής)

Share

Ο βασικός κανόνας όταν βράζουμε μακαρόνια και γενικά ζυμαρικά θέλει να βάζουμε 1 λίτρο νερό για κάθε 100γρ. ζυμαρικών (δηλαδή για ένα πακέτο 500γρ. πρέπει να χρησιμοποιούμε 5 λίτρα νερό) και 7-10γρ. αλάτι.
Η τεχνική είναι η εξής:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ανάλογο νερό, την καπακώνουμε και αφήνουμε το νερό να βράσει. Μόλις βράσει προσθέτουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε ελαφρά και συχνά για να μην κολλήσουν το ένα με το άλλο μέχρι που το νερό να αρχίσει πάλι να βράζει. Τ’ αφήνουμε να βράσουν ανάλογα με τις οδηγίες που γράφουν στο πακέτο ή γενικά γύρω στα 7-9 λεπτά. Κατόπιν τα σουρώνουμε σε σουρωτήρι (προσοχή, δεν τους ρίχνουμε νερό γιατί χάνουν τη γεύση τους), και αν θέλουμε βάζουμε να “κάψουν” στην κατσαρόλα 1-2 κουταλιές βούτυρο μαγειρικής ή βιτάμ, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε με κάθετες κυκλικές κινήσεις, κρατώντας από δεξιά και αριστερά την κατσαρόλα.

This post was last modified on 15 Μαΐου 2019 09:16

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

Υγιές έντερο και άγχος

Το υγιές έντερο «κλειδί» για την καταπολέμηση του άγχους και τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου

18 Ιουλίου 2019 12:19

Αντιοξειδωτικό νερό με πορτοκάλι και ακτινίδιο

Είναι πάρα πολύ ωφέλιμο για την υγεία μας και πολύ εύκολο να το φτιάξουμε στη κουζίνα μας.

18 Ιουλίου 2019 10:55

«Μυστικά βιώματα στην Αγία Γη», Σοφία Κιόρογλου

Ελάτε αδελφοί να κάνουμε γιορτάσι γιατί ΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ.

18 Ιουλίου 2019 09:31

Σορμπέ καρπούζι

Ένα νόστιμο σορμπέ που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

17 Ιουλίου 2019 08:55

Τι έτρωγε ο πρώτος άνθρωπος

Οι πρώτοι άνθρωποι στη γη έτρωγαν φρούτα, λαχανικά και κρέας, άλλες φορές ωμά κι άλλες μαγειρεμένα.

17 Ιουλίου 2019 00:45

«Οι περιπέτειες της Βούλας στο Κόκκινο Βιβλίο», Σταυρούλα Παγώνα

Ένα πολύ τρυφερό κι ανθρώπινο παιδικό βιβλίο, το «Οι περιπέτειες της Βούλας στο Κόκκινο Βιβλίο» της Σταυρούλας Παγώνα, κυκλοφόρησε τον…

16 Ιουλίου 2019 17:46

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ