Τεχνική για κρέπες (Τεχνικές μαγειρικής)

Last modified date

Τεχνική για κρέπες

Τεχνική για κρέπες (Τεχνικές μαγειρικής)

Ακολουθώντας τις οδηγίες της τεχνικής αυτής, θα μπορέσετε να φτιάξετε στην κουζίνα σας σπιτικές κρέπες και να τις απολαύσετε με τους αγαπημένους σας σε γλυκιές ή αλμυρές εκδοχές

Αφού ετοιμάσουμε τη ζύμη για κρέπες, βάζουμε ένα μικρό αντικολλητικό σαγανάκι να κάψει.

Τεχνική για κρέπες

Κρατάμε το σαγανάκι με το αριστερό μας χέρι και με το δεξί μας μια ξύλινη κουτάλα. Με αυτήν ρίχνουμε μείγμα μέσα στο τηγανάκι μας και κουνώντας το (ημικυκλικά στρίβοντάς το) βοηθάμε το μείγμα να απλωθεί σε όλο τον πάτο του. Ψήνουμε την κρέπα μας μέχρι να αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα του τηγανιού.

Τεχνική για κρέπες

Γυρίζουμε πιάνοντάς την προσεκτικά (είτε με τα δύο μας δάχτυλα είτε με τσιμπίδα) και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. Πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνουν οι κρέπες μας λεπτές και να μην ψηθούν πολύ μιας και ξαναψήνονται όταν τις γεμίσουμε.

Τεχνική για κρέπες

Τις στοιβάζουμε τη μια πάνω στην άλλη και όταν κρυώσουν τελείως μπορούμε να τις φυλάξουμε όλες ή μέρος αυτών στην κατάψυξη μέσα σε πλαστική σακούλα για τρόφιμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment