Πως δένουμε με κορν φλάουρ μια σάλτσα ή το φαγητό μας

Last modified date

Πως δένουμε με κορν φλάουρ μια σάλτσα ή το φαγητό μας

Πως δένουμε με κορν φλάουρ μια σάλτσα ή το φαγητό μας

Για να δέσουμε μια σάλτσα ή ένα φαγητό με επιτυχία χρειάζεται κορν φλάουρ και λίγη προσοχή στην διαδικασία. Για ρίξτε μια ματιά…

Η σάλτσα μας πρέπει να είναι πάρα πολύ ζεστή αλλά όχι να βράζει. Γι αυτό φροντίζουμε να έχουμε σβήσει το μάτι και να έχουμε μεταφέρει την κατσαρόλα μας σε σβηστή εστία καθώς επίσης και να της δώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται για να σταματήσει εντελώς ο βρασμός.

Όταν λοιπόν γίνει αυτό, τότε:

Σε ένα μπωλάκι βάζουμε λίγο αλλά πολύ παγωμένο νερό και μέσα του διαλύουμε 1-2 κουταλιές κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς (πρέπει να ανακατευτεί εντελώς). Μόλις ανακατευτεί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Καλή επιτυχία!

Σημειώσεις:

Αν για αρκετά λεπτά σταματήσουμε να ανακατεύουμε το μείγμα με το παγωμένο νερό και το κορν φλάουρ τότε το κορν φλάουρ θα καθίσει στον πάτο του μπωλ και θα πρέπει να το ανακατέψουμε ξανά ώστε να γίνει ρευστό το μείγμα και να μπορούμε να το ρίξουμε στην κατσαρόλα. Καλό είναι να αποφεύγουμε αυτήν την καθυστέρηση γιατί το υγρό μας ζεσταίνεται και κινδυνεύει να μην δέσει καλά η σάλτσα ή το φαγητό.

Η ποσότητα του παγωμένου νερού και του κορν φλάουρ είναι ανάλογη της αραιότητας της σάλτσας που έχουμε καθώς επίσης και της ποσότητάς της.

Αν δεν δέσει καλά η σάλτσα μας επαναλαμβάνουμε κάνοντας ακριβώς τα ίδια βήματα.

Αντί για νερό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα παγωμένα υγρά (πχ. γάλα, κρέμα γάλακτος, ή ακόμη και χυμούς) αρκεί η σάλτσα μας γευστικά να ταιριάζει με αυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment