Τεχνικές

Πως δένουμε με κορν φλάουρ μια σάλτσα ή το φαγητό μας

Για να δέσουμε μια σάλτσα ή ένα φαγητό με επιτυχία χρειάζεται κορν φλάουρ και λίγη προσοχή στην διαδικασία. Για ρίξτε…

7 Δεκεμβρίου 2019

Πως ξεφλουδίζουμε γερμάδες

Όπως όλα, έτσι και το ξεφλούδισμα των γερμάδων (γιαρμάδων) θέλει τον τρόπο του!

13 Ιουνίου 2018

Πως κάνουμε καραμέλα τη ζάχαρη

Είναι εύκολο αλλά θέλει προσοχή!

7 Νοεμβρίου 2019

Πως ψήνουμε και ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης

Έχουν χίλιες δυό χρήσεις και φυσικά υπέροχη γεύση! Καλή σας όρεξη!

17 Μαρτίου 2017

Πως καραμελώνω τα κρεμμύδια

Πάνε παντού και ταιριάζουν σχεδόν με όλα.

27 Αυγούστου 2019

Βανίλια (τι είναι και πως την χρησιμοποιούμε)

Μπερδευτήκατε με τις βανίλιες; Εδώ είμαστε εμείς! :)

8 Αυγούστου 2016

Πως καθαρίζουμε (ξεκουκουτσιάζουμε) βύσσινα

Ξεκουκουτσιάστε βύσσινα χωρίς καθόλου κόπο!

23 Ιουνίου 2019

Πως καθαρίζουμε τα έντερα για το κοκορέτσι

Μια τεχνική που μας την έστειλε η Κατερίνα Τερτυλίνη!

13 Μαΐου 2019

Πως βράζουμε αυγά για να ξεφλουδίζονται εύκολα

Δείτε την τεχνική που θα σας επιτρέψει να ξεφλουδίζετε εύκολα τα αυγά. Έτσι θα είναι εμφανίσιμα για να τα χρησιμοποιήσετε…

30 Οκτωβρίου 2019

Φτιάχνω μόνος μου Μπουκέτο Μυρωδικών ή Λαχανικών (Τεχνική μαγειρικής)

Μια τεχνική μαγειρικής που θα σας μάθει πως να ετοιμάζετε μόνοι σας μπουκέτα νοστιμιάς που θα απογειώσουν την γεύση των…

19 Ιανουαρίου 2015

Πως καθαρίζουμε τα μανιτάρια

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το καθάρισμα των μανιταριών!

17 Ιουλίου 2019

Πως καθαρίζουμε τα σπαράγγια (Τεχνικές μαγειρικής)

Μια πολύ χρήσιμη τεχνική μαγειρικής, σχετική με την ετοιμασία των σπαραγγιών για τα φαγητά μας.

15 Μαΐου 2019

Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Τεχνικές μαγειρικής)

Ένα χρήσιμο κολπάκι που μετατρέπει το κοινό αλεύρι σε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έτσι ώστε να μην τρέχετε αν…

15 Μαΐου 2019

Πως τηγανίζουμε το μπέικον (Τεχνικές μαγειρικής)

Για να έχετε τέλειο τηγανητό μπέικον, δεν θέλει κόπο... θέλει τρόπο! Δείτε την τεχνική και καλή επιτυχία!

15 Μαΐου 2019

Πως ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα (Τεχνικές μαγειρικής)

Για να ξεφλουδίσετε τα ροδάκινα, είτε για να τα φάτε είτε για να τα χρησιμοποιήσετε σε κάποια συνταγή, δεν θέλει…

15 Μαΐου 2019

Κοκορέτσι στη σούβλα – τα πάντα για το κοκορέτσι στη σούβλα (Τεχνικές μαγειρικής)

Μάθετε τα πάντα για το κοκορέτσι στη σούβλα, από αυτή την συνταγή-τεχνική μαγειρικής, και θα καταπλήξετε τα πλήθη την Λαμπρή,…

13 Μαΐου 2019

Σουβλίζοντας για λίγους ή με λίγα (Τεχνικές μαγειρικής)

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι ή μπορεί τα άτομα με τα οποία θα μοιραστείτε το πασχαλιάτικο γεύμα να είναι λίγα,…

13 Μαΐου 2019

Πώς καθαρίζουμε τα έντερα (Τεχνικές μαγειρικής)

Το καθάρισμα των αντεριών, είναι μία από τις αναγκαίες αγγαρείες των προετοιμασιών του Πάσχα. Μόλις μάθετε όμως το κόλπο, και…

20 Ιουλίου 2019

Πως δένουμε τις σάλτσες με κορν φλάουρ (Τεχνικές μαγειρικής)

Όπως κάθε τι στη μαγειρική, έτσι και το δέσιμο μιας σάλτσας με κορν φλάουρ θέλει τον τρόπο του. Για δείτε…

26 Νοεμβρίου 2019

Πως ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες (Τεχνικές μαγειρικής)

Συνήθως, πριν χρησιμοποιήσουμε τις μελιτζάνες για την παρασκευή ενός φαγητού, χρειάζεται να τις ξεπισκρίσουμε. Δείτε την τεχνική για να ξεπικρίσετε…

18 Μαΐου 2019

Τεχνική για κρέπες (Τεχνικές μαγειρικής)

Ακολουθώντας τις οδηγίες της τεχνικής αυτής, θα μπορέσετε να φτιάξετε στην κουζίνα σας σπιτικές κρέπες και να τις απολαύσετε με…

18 Ιουνίου 2019

Πώς βράζουμε μακαρόνια (Τεχνικές μαγειρικής)

Είναι πιο απλό από όσο θα σου φανεί στην αρχή

8 Νοεμβρίου 2019

Μπεν μαρί (bain-marie)

Το μπεν μαρί το χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να λιώσουμε σοκολάτα που είναι ευαίσθητη στη ζέστη και καίγεται εύκολα, και επίσης…

10 Ιανουαρίου 2020

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ