Τηγανιά με πράσο, της Έφης .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Τηγανιά με πράσο, της Έφης

Υλικά: 1 κιλό χοιρινό με λίπος, κομμένο σε κύβους 1 κιλό πράσα (μόνο το άσπρο μέρος) χονδροκομμένα 300 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους 1 ποτήρι ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες […]

Γράφει: Matia Gr
Τηγανιά με πράσο, της Έφης
Υλικά:

1 κιλό χοιρινό με λίπος, κομμένο σε κύβους
1 κιλό πράσα (μόνο το άσπρο μέρος) χονδροκομμένα
300 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 κουταλιές αλεύρι
Αλάτι, κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζετε το κρέας σε πλατιά κατσαρόλα, καλύπτετε με νερό και βράζετε ώσπου να μαλακώσει, ξαφρίζοντας ανά διαστήματα. Στο μεταξύ τηγανίζετε τα πράσα σε ελαιόλαδο. Ρίχνετε σε ένα μπολ ένα φλιτζάνι χυμό λεμονιού, το σκόρδο και μουλιάζετε μέσα τους κύβους τυριού να μαριναριστούν. Όταν το κρέας απορροφήσει τα υγρά του και είναι μαλακό, το αφήνετε να τσιγαριστεί στο λίπος που θα βγάλει και προσθέτετε τα πράσα να πάρουν μια βράσει μαζί, αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με ένα φλιτζάνι χυμό λεμονιού. Στραγγίζετε, αλευρώνετε το τυρί και το τηγανίζετε ώσπου να ροδίσει. Σερβίρετε το κρέας ζεστό μαζί με τα πράσα σε πιατέλα και γαρνίρετε με τους κύβους τυριού.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Έφη Δεκαβάλα και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.