Αλμυρά κεκάκια κολοκυθιού

Last modified date

Αλμυρά κεκάκια κολοκυθιού

Αλμυρά κεκάκια κολοκυθιού

Αλμυρές μπουκίτσες κέικ με κολοκύθι, μπέικον και τυρί. Πεντανόστιμα, γρήγορα και πάνε με όλα και παντού!

Αλμυρά κεκάκια κολοκυθιού

Υλικά:

350γρ. κολοκυθάκια
250γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20γρ.)
6 αυγά
50γρ. σκληροτύρι τριμμένο
8 κουταλιές λάδι
150γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
Ελάχιστο αλάτι (ή και καθόλου), πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κολοκυθάκια. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά, το λάδι, το πιπέρι, το αλάτι και τα χτυπάμε καλά στο μίξερ. Όταν το μείγμα μας γίνει ομοιογενές τότε προσθέτουμε το τυρί, τα κολοκυθάκια και το μπέικον. Βάζουμε το μείγμα για τα αλμυρά κεκάκια σε χάρτινες θήκες ή φορμάκια σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 210 βαθμούς για τουλάχιστον ένα τέταρτο της ώρας περίπου (εξαρτάται από το μέγεθος). Τα αλμυρά κεκάκια κολοκυθιού είναι έτοιμα μόλις ροδίσουν.

Σχετικά άρθρα