Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ με ζυμαρικά, της Έφης

Μια ζαμπονοτυρόπιτα τελείως διαφορετική από τις συνηθισμένες… και όσο για νοστιμιά; θα γλύφετε τα δάκτυλα σας!

Γράφει: Matia Gr
Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ με ζυμαρικά, της Έφης

Υλικά:

1/2 κιλό λαζάνια φωλιές
2 κούπες διάφορα κίτρινα τυριά
6 φέτες μορταδέλα ψιλοκομμένες
6 φέτες πάριζα ψιλοκομμένες
4 αυγά
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα βούτυρο
Λίγη φρυγανιά τριμμένη
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βράστε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι. Στραγγίστε τα και στρώστε τα μισά σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος, αφού πρώτα το αλείψετε καλά με μερικές κουταλιές από το βούτυρο λιωμένο, και πασπαλίστε τα με λίγη φρυγανιά τριμμένη. Καλύψτε την επιφάνεια με το μισό τυρί και όλα τα ψιλοκομμένα αλλαντικά. Καλύψτε με τα υπόλοιπα βρασμένα λαζάνια. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και περιχύστε με το μίγμα το φαγητό. Τοποθετήστε εδώ και εκεί στην επιφάνεια το υπόλοιπο βούτυρο σε μικρά κομματάκια. Ψήστε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Είναι προτιμότερο να το σερβίρετε αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο. Καλή επιτυχία.

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Έφη Θυμιάκη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντα να ζητάτε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα