Ματιά

Μακαρονόπιτα

Υλικά: 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά 150 γρ. τυρί φέτα 150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη 200 γρ. ανθότυρο 150 γρ. ένταμ τριμμένο 4 αυγά 1/2 ματσάκι άνηθο ή μαϊντανό 1-3 κρεμμυδάκια φρέσκα 1 πακέτο φύλλο για […]

Μακαρονόπιτα

Υλικά:

1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
150 γρ. τυρί φέτα
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200 γρ. ανθότυρο
150 γρ. ένταμ τριμμένο
4 αυγά
1/2 ματσάκι άνηθο ή μαϊντανό
1-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πακέτο φύλλο για πίτες
Βούτυρο, αλάτι, πιπέρι
Λίγο γάλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε καλά. Σε ένα μπωλ θρυμματίζουμε τη φέτα και το ανθότυρο και τα ανακατεύουμε με τα άλλα τυριά. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά και τα ρίχνουμε στα τυριά. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο ή τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε με λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να μαραθούν και τα προσθέτουμε στα τυριά. Στα τυριά θα προσθέσουμε και τα μακαρόνια και θα τα ανακατέψουμε όλα μαζί καλά. Σε ένα ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα μας αλείφοντάς τα ανάμεσα με λίγο βούτυρο (αν θέλουμε να γίνει πιο ελαφριά η πίτα μας αλείφουμε με γάλα). Ρίχνουμε το μείγμα μας και από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντάς τα με βούτυρο ή γάλα όπως τα κάτω. Χαράζουμε την πίτα μας σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μία ώρα έως ότου ροδίσει.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα