Μελιτζανόπιτα με σφολιάτα

Μια μελιτζανόπιτα που θα σας μαγέψει με το άρωμα και τη γεύση της! Γίνεται ανάρπαστη και τρώγεται ασυστόλως! Δοκιμάστε την!

Share

Υλικά:

1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
2 1/2 κιλά λευκές μελιτζάνες
3-4 πιπεριές
1 ντοματάκι κονκασέ
3 αυγά
150γρ. φέτα
150γρ. τριμμένο σκληροτύρι
4 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε από το κοτσάνι και πλένουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε σε κυβάκια. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Σε ένα τηγάνι γουόκ βάζουμε ελαιόλαδο και μέσα ρίχνουμε τις μελιτζάνες με λίγο αλάτι και τις ανακατεύουμε να λαδωθούν όλα τα κυβάκια. Προσθέτουμε και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε και το ντοματάκι κονκασέ και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτούν οι μελιτζάνες μας. Όταν τραβήξουν τα ζουμιά τους προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε συχνά. Μόλις δέσει η σάλτσα μας εντελώς απομακρύνουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Σε ένα ταψί απλώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας και πάνω του κόβουμε σε φετούλες και απλώνουμε τις μισές πιπεριές. Αναμειγνύουμε τα αυγά με την γέμιση της μελιτζάνας και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Αδειάζουμε την γέμιση ισόπαχα πάνω στο φύλλο της σφολιάτας και πασπαλίζουμε με το σκληροτύρι. Αραδιάζουμε τις υπόλοιπες φετούλες πιπεριάς και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Βρέχουμε με λίγο νερό τα δάχτυλά μας και το απλώνουμε στη σφολιάτα έτσι ώστε να κλείσουν τα δύο φύλλα της καλά. Με ένα μαχαίρι κάνουμε μικρές εγκοπές στο πάνω μέρος της σφολιάτας και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει (εάν χρειαστεί ψήνουμε επιπλέον για λίγα λεπτά μόνο στην κάτω αντίσταση του φούρνου μας). Αφήνουμε την μελιτζανόπιτα για δέκα λεπτά να σταθεί εκτός φούρνου και στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

Χριστόψωμο με σταφίδες και ξηρούς καρπούς

Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου μας προτείνουν μια καταπληκτική συνταγή για Χριστόψωμο! Δοκιμάστε την!

19 Νοεμβρίου 2019

Το τάισμα της βρύσης – αμίλητο νερό (έθιμο)

Σε πολλά χωριά, κυρίως της ηπειρωτικής Ελλάδας, συναντάμε το έθιμο που καλείται: «Το τάισμα της βρύσης». Στις περισσότερες περιπτώσεις το…

18 Νοεμβρίου 2019

Έθιμα και θρησκευτικές τελετές του Τριημέρου των Φώτων (Θεοφανείων)

Το τριήμερο της παραμονής των Θεοφανείων (5 Ιανουαρίου), της ημέρας των Θεοφανείων (6 Ιανουαρίου) και της γιορτής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου (7 Ιανουαρίου) ονομάζεται «τριήμερο…

18 Νοεμβρίου 2019

Οι κολόνιες (έθιμα)

Ένα από τα πιο όμορφα Πρωτοχρονιάτικα έθιμα που όμως στις μέρες μας τείνει να εκλείψει

18 Νοεμβρίου 2019

Στολίδια για το δέντρο από αρωματικά κεριά φτιαγμένα από εμάς

Επειδή τα στολίδια του Χριστουγεννιάτικου δέντρου μας μπορεί εκτός από διακοσμητικά να είναι και χρηστικά!

18 Νοεμβρίου 2019

Κέικ μήλου με κανέλα

Ο συνδυασμός μήλου και κανέλας είναι ένας από τους πλέον ακαταμάχητους συνδυασμούς στα γλυκά! Απολαύστε το πάντρεμα αυτών των δύο…

18 Νοεμβρίου 2019

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου – Ημεροδρόμος

https://www.youtube.com/watch?v=mQ3x0s_HMy4 Η εξέγερση του Πολυτεχνείου Παραγωγή: «Ημεροδρόμος» Επιμέλεια - αφήγηση βίντεο: Δημήτρης Κλάγκος

18 Νοεμβρίου 2019

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ