Ματιά

Τυροκέικ αλά ‘ΝΤΙΚΟΝ, της Σοφίας

Ένα εξαιρετικό αλμυρό κέικ που θα σας μαγέψει με την ευκολία παρασκευής του αλλά κυρίως με την απίθανη γεύση του!

Τυροκέικ αλά ‘ΝΤΙΚΟΝ, της Σοφίας

Υλικά:

1/2 (μισή) κούπα βούτυρο
2 αυγά
3 κούπες αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κούπα γάλα
100γρ. παριζάκι σε μικρούς κύβους
50γρ. γραβιέρα σε μικρούς κύβους
50γρ.γκούντα σε μικρούς κύβους
50γρ. φέτα σε μικρούς κύβους
Κόκκινη πιπεριά σε μικρούς κύβους, όση θέλουμε
Ρίγανη
Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

Χτυπάω το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτω τα 2 αυγά συνεχίζοντας το κτύπημα. Ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν. Όταν αφρατέψει το βούτυρο με τα αυγά, αρχίζω να βάζω εναλλάξ γάλα και αλεύρι -λίγο γάλα, λίγο αλεύρι, λίγο γάλα, λίγο αλεύρι- μέχρι να τελειώσουν. Προσθέτω και τα τυριά με το παριζάκι, την πιπεριά, την ρίγανη και το πιπέρι και ανακατεύω.
Έχω βουτυρώσει και αλευρώσει μία φόρμα και βάζω το μίγμα μέσα. Το ψήνω στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο. ΑΝ διατηρείται στο ψυγείο δεν ξέρω… γιατί δεν πρόλαβε να μπει… πάντως τρώγεται ζεστό μαζί με μπυρίτσα ή κρασάκι… γιατί όχι και ουζάκι ή τσίπουρο!!!

Την συνταγή αυτή καθώς και την φωτογραφία που την συνοδεύει, μας τα έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε τα blog του Ορφέα: «ΤΟΥΙΤΥ» και Ααα!!! να μία Τρελή κι αδέσποτη !!!!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα